andreas.moller@mollersjuridik.se

Skattedeklaration

Behöver du hjälp med skattedeklaration? I så fall har du hamnat helt rätt. På Möllers Juridik hjälper vi såväl små som stora företag med den månatliga skattedeklarationer. Jag som driver Möllers Juridik heter Andreas Möller och har under de senaste tio åren arbetat som skatteombud. Före jag startade min egen byrå så arbetade jag under 12 år på Skatteverket.

Vad är en skattedeklaration?

Skattedeklarationen är något som näringsidkare är skyldig att redovisa för Skatteverket månadsvis eller kvartalsvis. I denna deklaration redovisas företagets skatt-, moms- och arbetsgivaravgifter. Kort och gott kan du som bedriver ett företag se det som en månadsrapportering av företagets lönesumma och förmåner, avdragna skatter och avgifter för de anställda. Utöver detta redovisas också företagets omsättning, ingående och utgående moms.

Skattedeklaration datum

För de företagare som har anställda och är tvungna att betala arbetsgivaravgift ska denna skattedeklarationen lämnas in varje månad. Ifall du däremot bedriver en enskild firma kan du välja att lämna in denna deklaration månadsvis, alternativt kvartalsvis.

För de företag som har en omsättning på under 40 miljoner kronor ska skattedeklarationen lämnas in till Skatteverket den 12:e varje månad. Ifall företaget däremot har en omsättning som överstiger 40 miljoner kronor ska deklarationen istället lämnas in den 26:e.

Få hjälp med skattedeklarationen

Att redovisa skattedeklarationen är en av de viktigaste händelserna i ett företag och därför är det också viktigt att allting sker på ett korrekt sätt. Tyvärr kan denna uppgift vara svår för många, speciellt om man aldrig gjort det tidigare.

Med tanke på detta så kan det vara en bra idé att anlita en auktoriserad jurist som har koll på deklarationen. Till oss på Möllers Juridik kan både små och stora företag vända sig för att få professionell hjälp med skattedeklarationen, men även andra typer av deklarationer.

Tveka inte att höra av dig till Möllers Juridik ifall du önskar att få hjälp med skattedeklarationen. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring mig direkt på 073-6475890 för en inledningsvis kostnadsfri rådgivning.

Ring nu
+
Ring mig!