andreas.moller@mollersjuridik.se

Överklaga ROT- och RUT beslut

Letar du efter juridisk hjälp för att överklaga ROT- eller RUT beslut? Då har du kommit helt rätt. Jag som driver Möllers Juridik heter Andreas Möller och har många års erfarenhet av att överklaga ROT- och RUT beslut för klienter i form av både företag och privatpersoner.

Idag väljer allt fler att göra avdrag för ROT- och RUT arbeten, vilket har gjort att Skatteverket också granskar dessa avdrag hårdare. Något som i sin tur har lett till att allt fler är missnöjda med Skatteverkets beslut och därför överklagar besluten.

Så fungerar ROT avdraget

Som privatperson kan du göra skatteavdrag för arbetskostnaden när du anlitar ett företag för reparation, underhåll eller om- och tillbyggnationer. Det är dock inte du som privatperson som ansöker om att göra avdraget, utan det gör den som utfört arbetet.

Som privatperson räknas både ROT- och RUT avdraget ihop och får inte överskrida 50 000 kronor per år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året, samt vilka andra avdrag du gjort.

Som företagare fakturerar du kunden som vanligt men drar av 30 procent av arbetskostnaden. Ifall kunden däremot närmar sig eller redan har överskridit gränsen för 50 000 kronor i maximal skattereduktion drar du av mindre eller inget alls.

Resterande belopp begär du av Skatteverket som sedan betalar ut pengarna till ditt företag inom normalt tio dagar. I och med detta så får du även ett beslut av Skatteverket om att pengarna kommer att betalas ut.

Överklaga ROT beslut

Ifall Skatteverket inte kommer att betala ut pengarna kommer både du som privatperson och företag få ett beslut om detta, vilket kan överklagas.

Så fungerar RUT avdraget

RUT avdraget fungerar på exakt samma sätt som ROT avdraget, med enda skillnaden att det täcker skatteavdrag som gäller hushållsnära tjänster. Detta kan exempelvis vara flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning med mera.

Överklaga RUT beslut

Likt ROT beslut så kommer även Skatteverket att meddela både dig som privatperson och företag ifall de inte kommer att betala ut pengarna. Du kan självklart överklaga rotavdrag ifall du anser att Skatteverket gjort en felaktig bedömning.

Ta hjälp av Möllers Juridik

Oavsett om du som privatperson eller företag behöver hjälp med att överklaga ROT eller RUT beslut, så kan du ta hjälp av Möllers Juridik.

Jag har arbetat som skatteombud i cirka tio år och innan jag startade egen verksamhet arbetade jag under 12 år på Skatteverket. Något som har gett mig stora kunskaper om hur ärenden behandlas och bedöms. Tack vare detta så har jag också en förmåga att hitta lösningar som andra inte alltid ser, vilket jag utnyttjar för att du som klient ska nå framgång vid överklagandet.

Viktigt att notera gällande besvärstider för överklagande av ROT eller RUT beslut är att det är olika besvärstider för företaget respektive privatpersonen.

Tveka inte att på att kontakta Möllers Juridik för kostnadsfri rådgivning. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring direkt på 073-6475890

Ring nu
+
Ring mig!