andreas.moller@mollersjuridik.se

Momsredovisning

Behöver du hjälp med momsredovisning? Då har du kommit helt rätt. På Möllers Juridik kan du få hjälp och stöd vid momsredovisning, samt vid andra deklarationer. Jag som driver Möllers Juridik heter Andreas Möller och har under de senaste tio åren arbetat som skatteombud till både företag och privatpersoner.

Vad är momsredovisning?

I Sverige ska moms betalas på de allra flesta varor och tjänster. Som egen företagare ska du därför betala och redovisa moms till staten, vilket görs genom Skatteverket. Det finns två typer av moms:

  • Ingående moms – moms på de varor eller tjänster som du köper in till företaget och har rätt att få tillbaka.
  • Utgående moms – moms som läggs på de varor eller tjänster som du som företagare säljer.

Som företagare ska denna moms redovisas till Skatteverket i en så kallad momsdeklaration, där du behöver redovisa både den ingående- och utgående momsen för varje redovisningsperiod. Ifall du inte skickar in en momsdeklaration kan ditt företag bli skyldig att betala en förseningsavgift eller bli skönbeskattad.

Hur ofta ska momsredovisningen ske?

Hur ofta du är tvungen att redovisa företagets moms beror på företagets redovisningsperiod, vilket i sin tur beror på dess omsättning. Beroende på hur stor företagets omsättning är ska momsredovisningen antingen ske en gång i månaden, en gång per kvartal eller en gång per år.

Få hjälp med momsredovisningen

Att redovisa moms och andra deklarationer är en av de viktigaste ekonomiska händelserna inom ett företag. Det är därför viktigt att det sker på rätt sätt så att du kan undvika eventuella förseningsavgifter eller skönbeskattningar. För att se till att momsdeklarationen sker på rätt sätt, kan du med fördel ta hjälp av en auktoriserad jurist.

På Möllers Juridik agerar vi skatteombud till både små och stora företag, vilket innebär att vi har möjlighet att hjälpa dig inom samtliga beskattningsområden. Vi har också möjlighet att hjälpa dig att överklaga Skatteverkets beslut.

Innan jag startade min egna verksamhet så arbetade jag under 12 år på Skatteverket, vilket har gett mig stora kunskaper om hur olika ärenden behandlas, samt hur bedömningar görs.

Tveka inte på att kontakta Möllers Juridik ifall du önskar hjälp med momsredovisningen eller andra beskattningsområden. Fyll enkelt i kontaktformuläret eller ring mig direkt på 073-6475890

Ring nu
+
Ring mig!